Detta gör vi

Lidakyrkan har växt fram ur och formats av den väckelse- och frikyrkorörelse som sedan senare hälften av 1800-talet bidragit till att prägla den kristna kyrkan i Sverige. Församlingen samlar människor som vill bekänna sig till kristen tro och vill förkunna den kristna evangeliet. I respekt för olika tolkningar av den kristna tron och i samverkan med andra vill församlingen vara till stöd och hjälp för människor i sin närhet. Församlingen är ansluten till Equmeniakyrkan.

Vi följer handlingsplan för 2017-2019 som fastställdes vid årsmötet.

Här kan du ladda ner handlingsplanen…..LIDAKYRKAN.Handlingsplan 2017-2019

Målbild

• Församlingen villl att Lidakyrkan fungerar som en mötesplats för människor i församlingen och närområdet. Vi vill vara en öppen kyrka där alla kan få känna sig välkomna och tillhöriga.
  • Församlingen vill särskilt lyfta fram vikten av det lilla mötet där människor får möjlighet att dela liv och tro med varandra i samtals- och bönegrupper. Fokus på gemenskap människor emellan och att i denna lära känna Gud.
  • Församlingen vill utveckla gudstjänstformer så att de känns än mer tilltalande, öppna och relevanta för människor idag.
  • Församlingen vill satsa på mer sång och musik och pröva nya mötesformer.
  • Församlingen vill växa och bli fler medlemmar.

På väg mot visionen för Lidakyrkan vill vi koncentrera oss kring följande fokusområden:

• Gudstjänstutveckling
  • Samtal/Samtalsgrupper
  • Barn- och familjeinriktat arbete
  • Daglediga
  • Samhälls- och föreningsdialog

Gudstjänst

I regel firas gudstjänst söndag fm kl 11.00. Programmet är enkelt med bibelläsning, sång, bön och predikan. Ofta finns någon form av musikinslag utöver psalmsången med. I regel firas nattvard den sista söndagen i varje månad.

Efter varje gudstjänst är Lidakyrkans kaffeservering öppen. Där kan man under otvungna former umgås med andra gudstjänstbesökare.

Vi utför ett arbete som syftar till utveckling och förnyelse av gudstjänstlivet. Församlingen vill bl. a. bredda det aktiva deltagandet i gudtjänsterna och engagera fler i planering och genomförande. Vi vill också fördjupa kontakten med andra delar av samhället i föreningsliv, kommun osv liksom människor i kyrkans närområde. En arbetsgrupp ska tillsammans med pastor ansvara för detta arbete.

Daglediga – Onsdagsträffen

Varannan onsdag inbjuder Lidakyrkan till en träff för daglediga. Träffarna står öppna för alla. Vi vill gärna bli fler. Är du pensionär, dagledig kanske arbetslös, går sjukskriven, vill ha sällskap möta nya ansikten? Här finns ett sammanhang för dig med, som vi tror, ett gott innehåll.

Vi dricker kaffe/te tillsammans och delar en otvungen gemenskap. En gäst eller några av deltagarna står för ett program av något slag. Programmen försökr vi forma efter deltagarnas önskemål och intressen.

Känn dig varmt välkommen till Lidakyrkan onsdagsträffar!

Konserter

Lidakyrkan används ofta som konsertlokal. Några sådana arrangemang har sedan flera år tillbaka återkommit regelbundet.

Södertörns Brass har sin fasta övningslokal i kyrkan. Där bedriver man också musikundervisning för unga blivande brassmusikanter.

Två – tre gånger varje år brukar musikkåren inbjuda till konsert i kyrkan. Ibland har man gjort samarbetsprojekt med dansare och sångsolister, ”Seniorerna” står för huvuddelen av programmet men konserterna ger också nybörjarbrasset tillfälle att visa upp sig för publik, en nyttig träning till glädje för föräldrar och andra lyssnare.
Några gånger per år medverkar orkestern också i gudstjänster. Valborg är ett annat tillfälle att lyssna till Södertörns Brass vid Lidakyrkan.

Södertörns Brass brukar någon söndag varje termin medverka i Lidakyrkans gudstjänst.

Kören Tongångarna är en grupp som regelbundet brukar återkomma till Lidakyrkan. Sedan några år har kören bjudit på en försommarkonsert i kyrkan. De senaste åren har kören också stått för sången vid Valborg.正本 最高級炭素鋼 洋出刃 30cm AMS79030
大広スピンバイク DK-8910 (DK8910) 【お届け日指定不可】
(業務用20セット) ニトムズ オフィスコロコロ フロア用 スペア C3010 3巻 ×20セット
アコーデオンドア!トーソー アコーデオンドア クローザ エクセル TD-5063/TD-5064 リガード